En Yeniler


Çalışma hayatında disiplini ve titizliliği ile tanınan Dr. Şeref Hamarat, aynı titizliği et, süt ve tavuk ürünleri üretiminde de gösterirken, sektöre girdikten sonra karşılaştığı katkı maddeleri sorununa karşı da azimli bir savaş açtı. 
Manisalı yatırımcıların henüz keşfedemediği Yunt Dağı'nın değerini ve potansiyelini kullanan Hamarat,  3,5 milyon liralık yatırımı ile yöre halkına istihdam sağlıyor. Şeref Hamarat, en büyük destekçisi olan eşi Gıda Mühendisi Gülnaz Hamarat ile ortak olarak çalışıyor.. Öte yandan ükenin sayılı üniversitelerinde akademik çalışmalarını yürütüyor.  
PROJE VE PROGRAMLARI ÖDÜLLER KAZANDI
İzmir Kemalpaşalı olan ve Ege Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu Şeref Hamarat, doktorasını Gazi Üniversitesi'nde tamamladı.  Hamarat, Amerika'da aldığı İmalat Mühendisliği Sertifika Eğitimi sonrasında hazırladığı Türkiye ve Dünya Ekonomik Krizleri, Ekonomik İstikrar Programları ile 1994 yılında Aydın Doğan Milliyet Ödülleri Ekonomi Dalı'nda ödül kazandı.  Ardından 2010 yılında ise Vestel Stok Yönetimi Verimlilik ve Maliyet İyileştirmesi projesiyle ödüle layık görülen Hamarat'in, emekliye ayrılırken geride bıraktığı bu projesi geliştirilerek 2012 yılında, Türkiye Endüstri Mühendisleri Uyguluma Proje Yarışması'nda Talep Planlama Yönetimi Projesi olarak birincilik ödülü aldı. İş dünyasının ardından akademik dünyaya geri dönen Dr. Şeref Hamarat, Boğaziçi Üniversitesi başta olmak üzere, Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi gibi pek çok üniversitede ders vermeye ve sunumlarda bulunmaya devam ediyor.  Hamarat'ın yurt içi ve yurt dışında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor.

SANAYİ DÜNYASININ PARLAYAN İSMİ OLDU
Başarılı akademik kariyerinin ardından çalışma hayatına İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nda başlayan End. Müh. Şeref Hamarat, beş yılın ardından davet üzerine  Ankara Taksan Takım Tezgah Sanayii'nde sistem analizisti olarak görev yaptıktan sonra, sanayi dünyasındaki kariyerine yeni bir soluk getiren Ankara Tai Uçak Fabrikası'nda çalışmaya başladı. F-16'ların ve helikopterlerin yapıldığı firmanın kuruluş aşamasında ana kadrosuna alınan Şeref Hamarat, Uçak Fabrikası'nda 14 sene Takım İmalat Baş Mühendisi olarak çalıştı. 14 yılın sonrasında  TOFAŞ'a geçen Hamarat, burada Genel Müdürlük ve bazı üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Nihayetinde Vestel'e üst düzey yönetici olarak gelen ve böylece Manisa ile tanışmış da olan Şeref Hamarat, Manisa Vestel'de 14 sene üst düzey yönetici olarak hizmet verirken 2010 yılında emekliye ayrıldı.

ÇİFTLİK FİKRİ ZORLU HOLGİNG CEO'SU ÖMER YÜNGÜL'DEN GELDİ
Vestel'de çalıştığı yıllarda emeklilik projesi olarak hayvancılık yatırımına başladığını vurgulayan Şeref Hamarat,  Yunt Dağı'nda Avrupa standartlarında bir hayvancılık tesisi kurmaya karar verdiğini belirtti. Hamarat, ". Projeleri hazırladık. Titiz bir çalışma sergiledik. Çalışma alanım olan lojistik, tedarik zinciri yönetimi, üretim yönetim planlama branşları bu iş ile tam bir uyum sağladı.  Avrupa standartlarında en mükemmel sistem ile oluşturulacak bir çiftlik olması konusunda titiz davrandım. 3,5 milyon liralık bir yatırımda bulundum"
YUNT DAĞI KARAKILINÇLI KÖYÜ'NE ÖNEMLİ YATIRIM  
Yunt Dağı'nın Karakılınçlı Köyü'ne üst düzey bir tesis kurarak hayvancılığa başlamak üzere kolları sıvayan Hamarat, iki ayrı çiftlik kurarak yeni çalışma alanına adım attı. İlk olarak Damızlık Koyun Çiftliği ile Büyükbaş Damızlık Hayvan Çiftliği'ni kuran Şeref Hamarat, ardından da Free Range (serbest dolaşan) Tavuk Çiftliği'ni faaliyete geçirdi. Damızlık Koyun Çiftliği'nin eşi Gıda Mühendisi Gülnaz Hamarat adına kurarken, böylece en büyük yardımcısı ve iş ortağı da olan Gülnaz Hanım ile birlikte çiftlik hayatına başlamış oldu.  İlk başta 187 hayvanla kurulan Büyükbaş Padok Hayvancılık Limited Şirketi, hayvan sayısını kısa sürede 750 hayvan ve 1000 tavuğa çıkardı. Tavuk sayısını kısa sürede 3 bin'e yükselteceklerini vurgulayan Hamarat, köy tavuğunun çok tutuğunu ifade etti.
"KATKI MADDELERİNDE FİLM KOPMUŞ"
Gittikçe ilerleyen çiftliğe yeni eklenen tesisler ile gelen talepler doğrultusunda çiğ süt üretimine de başladıklarını söyleyen Hamarat, perakende satışa da başladıklarını ve şu anda günde 3 ton süt ürettiklerini  açıkladı.  Sektöre girdikten sonra katkısız ve hormonsuz gıda üretiminde ileri bir boyuta gelinmiş olunduğunun da üzülerek farkına vardıklarını belirten Hamarat, "Sektörün içine girdikten sonra katkı maddeleri ve kimyasal karışımların kullanımında filmin tamamen kopmuş olduğu gördük" Bu iş sadece bizim ülkemizi değil tüm dünyayı sarmış durumda. Kimyasal maddeler ile üretilen peynir ve yoğurt başta olmak üzere tüm gıda maddeleri adeta ölüm saçıyor. Kaliteden taviz vermemeyi ilke edindik. Doğal ürünler üretmeye azmettik.  Bize bu döngüye uymazsak sektörde ayakta duramayacağımız söylendi.  Ama biz yılmadık. Bu mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
LOJİSTİK ALT YAPISIYLA KAPIYA HİZMET 
Katkı maddesiz, hormonsuz doğal  et, süt ve tavuk ürünlerini halka sunmayı adeta görev haline getiren Hamarat Çifti, piyasa fiyatına satışa sunduğu ürünleri bir telefonla Manisa ve İzmir'de kapıya servis yapıyor.  Müşterilerini "Üyelerimiz" olarak adlandıran çift, "Müşterilerimiz bizleri ailelerinden birisi gibi görmeye başladı. Talepler çığ gibi artıyor. Ürünlerimiz çok beğeniliyor. Üye sayımız 2 bin 500'e çıktı. Özenle hazırlayıp beklediklerinden çok daha iyi bir şekilde kapılarına kadar getiriyoruz.  Yumurtalarımız hakiki köy yumurtası. Tavuklarımız gezinen tavuk.  Peynirimiz ve yoğurdumuz tamamen doğal. Et ve et ürünlerimiz özellikle sucuk üretimlerine son derece titiz davranıyoruz" dedi.  Şeref Hamarat, lojistikçi olması nedeniyle kapıya teslim ürün sistemine önem verdiklerini kaydetti.


1 yorum to '' HAMARAT ÇİFTLİK HAKKINDA "

ADD COMMENT
  1. harika güzel etkinlikler. siteniz çok güzel. yazılarını beğenerek okuyorum. Çiftlik ve Doğal yaşam sevgisi var bende. Paylaşımlarını takip ediyorum.

    YanıtlaSil

EMAİL HESABINIZA YAYINLARIMIZ GELSİN:

REKLAM PANOSU